Support

Support

Denna supportsida innehåller teknisk produktinformation på en övergripandenivå. Som GroupTalk-kund kan du logga in i Knowledgebase för att få tillgång till mer detaljerad information.

Download

De flesta användare bör ladda ner GroupTalk-appen för Android från Google play eller GroupTalk för iPhone från App Store.

GroupTalk för Android APK download

Organisationer som använder MDM-system kan ladda ner GroupTalk APK från:

GroupTalk Provisioner

GroupTalk Provisioner är ett program som du installerar och kör på din PC eller Mac för att:

  1. Installera GroupTalk apk effektivt på Android-enheter via USB-porten.
  2. Tillhandahålla GroupTalk-användarkonton och inställningar på Android-enheter via USB eller OTA (Over The Air).

GroupTalk Provisioner för Windows download

GroupTalk Provisioner för Mac download

Mobilappar

GroupTalk-appen är tillgänglig för smartphones och surfplattor med Android version 4 och iOS 10 och senare.

GroupTalk-funktionerna som är tillgängliga för användaren styrs av webbadministratören. Därför kan olika användare ha tillgång till olika funktioner och på motsvarande sätt kan knapparna som syns i GroupTalk-appen ändras. Följande knappar kan läggas till / tas bort:

  • Select Group
  • Scan Group
  • Phone Book
  • Settings
  • Go Offline
  • Emergency
  • Queue
  • Call sign

Ladda ner mobil applikationshandbok här

Exempel på användargränssnittet för GroupTalk-appen​

Mobilappar

iOS

Apple iPhone- och iPad-enheter med iOS 10 eller senare stöds av GroupTalk.

Android

GroupTalk kan användas på smartphones och surfplattor med Android version 4.2 eller senare från tillverkare som Samsung, Sony, Motorola, Zebra, Sonim och andra.

Get it on Google Play

GroupTalk APK

Organisationer som använder MDM-system kan ladda ner GroupTalk för Android APK från:

PTT-hårdvara

För att få bästa användarupplevelse från GroupTalk-tjänsten rekommenderas att du använder lämplig PTT-hårdvara.

Använd medhavd enhet - Bring your own device (BYOD)

Allt fler organisationer tillhandahåller smartphones till sina anställda. Att använda dessa smartphones för flera arbetsuppgifter är ofta ett enkelt beslut för att öka effektiviteten kostnadseffektivt.

För att få den bästa användarupplevelsen från GroupTalk på din smartphone eller surfplatta rekommenderas det att du kompletterar med en Bluetooth-PTT-knapp eller en Bluetooth högtalarmikrofon. Fördelen är att du kan ha telefonen i fickan och använda tillbehöret för att aktivera PTT.

Bluetooth PTT-knapp
Den mest kostnadseffektiva lösningen är att använda ditt befintliga Bluetooth eller trådbundna headset eller handsfree i bilen i kombination med en Bluetooth PTT-knapp.
   
PTT-headset
Det finns headset med en dedikerad PTT-knapp och en dedikerad medieknapp för telefonsamtal. Vissa headset har till och med bytbara öronstycken beroende på om du föredrar akustisk luftrör, G-hook eller in-ear.
 
Bluetooth RSM
Vissa användare föredrar den traditionella högtalarmikrofonen (Remote Speaker Microphone) för Push-to-Talk. Sådana RSM-produkter är nu tillgängliga med Bluetooth och kan kopplas ihop med din smartphone. 
   
Bluetooth-headset
Diskret, elegant headset med både PTT- och telefonfunktion. Support för Android och iOS. 3,5 mm uttag för hörlurar.

Utbudet av PTT tillbehör ökar hela tiden på marknaden och vissa modeller fungerar bättre med GroupTalk än andra. Om det finns en viss modell som du är intresserad av att använda, är det en bra idé att stämma av med GroupTalk om den modellen har testats och vad erfarenheterna är.

PC Dispatch

GroupTalk PC Dispatch används i lednings och larmcentraler. För att få bästa användarupplevelse rekommenderas att PC eller Mac datorerna förses med en USB-bordsmikrofon med PTT eller en USB-fotpedal för PTT.

Bordsmikrofon med PTT
GroupTalk PC-Dispatch kan dra nytta av en stationär mikrofon med inbyggd högtalare och dedikerad PTT-knapp, volymkontroll, anslutning för headset. Mikrofonen ansluts till datorn via USB.
   

Fotpedal för PTT
Vissa användare är mycket upptagna med att använda sina händer på datorns tangentbord och mus, när de arbetar i olika applikationer och föredrar att kontrollera PTT med hjälp av en fotpedal som ansluts till datorn via USB.

   
USB PTT knapp
Robust PTT knapp för PC Dispatch användare som ansluts till datorn via USB.

Dedikerade PTT-enheter

Det här är komradio liknande enheter, men med ytterligare funktioner.

För GroupTalk-användare som kommunicerar mycket kan det vara bra att komplettera med en dedicerad Push-to-Talk-enhet. PTT-enheter har vanligtvis dedikerade fysiska knappar för PTT, personlarm, kö till distpatch, kanalval, osv. Vilket gör samarbetet mycket effektivt. Dessutom är dessa enheter vanligtvis lite mer robusta för utomhusbruk och har ett batteri med hög kapacitet.

GroupTalk användare kan ha en blandning av smartphones (Android och iOS), dedikerade PTT enheter och PC Dispatch.

Two kategorier av dedikerade PTT enheter:

GroupTalk Radio
En PoC-enhet (Push to Talk over Cellular) med dedikerad PTT-knapp, personlarmsknapp, kanalvrede och kö knapp.

En liten display på enhetens ovansida visar aktuell PTT Grupp, användarnamn, batterinivå, mobil nätverkssignalstyrka och volym-nivå.

   

GroupTalk Phone
Utöver funktionaliteten för en GroupTalk Radio har den här typen av enheten en pekskärm och låter dig köra Android-appar

Enheten kan även användas för telefonsamtal.

   

Dedikerade PTT-enheter kan förses med tillbehör:

Bordsladdare  Monofon PTT headset

Det finns ett ökande antal PoC-radio / telefoner / smartphones tillgängliga på marknaden och vissa modeller fungerar bättre med GroupTalk än andra.

Om det finns en viss modell som du är intresserad av att använda, är det en bra idé att stämma av med GroupTalk om den modellen har testats och vad erfarenheterna är.

Provisioner

GroupTalk Provisioner applikationen är tillgänglig för PC och Mac och kan användas för att effektivt hantera GroupTalk-appen på Android-enheter, inklusive appinstallation, automatiska programvaruuppdateringar, appinställningar och användarkonto på enheterna.
Provisioneringen kan göras via en USB-anslutning till enheten från en dator eller på distans över luften (OTA). Detta är ett kraftfullt verktyg för adminanvändare.

Radiobrygga

Anslut ditt komradiosystem till GroupTalk. Kunder som har ett komradiosystem kan använda en radiobrygga för att smidigt tillåta kommunikation mellan komradio och GroupTalk-användare på smartphones och PC Dispatch.

Många företag har investerat i komradiosystem under årens lopp och är nu intresserade av att  kostnadseffektivt utvidga täckningen för PTT-kommunikationen genom att komplettera med mobiler.

Andra scenarier kan vara att delar av operationen sker på platser med liten eller ingen täckning av mobil- eller Wi-Fi-nätverk, till exempel offshore-operationer, tunnelarbete etc.