GroupTalk support

Kugghjul med GroupTalk support och hjälp

Denna supportsida innehåller teknisk produktinformation på en övergripande nivå. Som GroupTalk kund kan du logga in i Knowledgebase för att få tillgång till mer detaljerad information. Du kan också hitta mer information om GroupTalk på vår YouTube kanal

Download

De flesta användare bör ladda ner GroupTalk appen för Android från Google play eller för iPhone från App Store.

GroupTalk för Android APK download

Organisationer som använder MDM-system kan ladda ner GroupTalk APK från:

GroupTalk Provisioner

GroupTalk Provisioner är ett program som du installerar och kör på din PC eller Mac för att:

 1. Installera GroupTalk apk effektivt på Android-enheter via USB-porten.
 2. Tillhandahålla GroupTalk-användarkonton och inställningar på Android-enheter via USB eller OTA (Over The Air).

GroupTalk Provisioner för Windows download

GroupTalk Provisioner för Mac download

 

Apple iPhone- och iPad-enheter med iOS 12 eller senare stöds av GroupTalk.

Download on App Store 
GroupTalk kan användas på smartphones och surfplattor med Android version 5.0 eller senare från tillverkare som Samsung, Sony, Motorola, Zebra, Sonim med flera.

Get it on Google Play

GroupTalk video tutorials

Utforska det här avsnittet med video tutorials för att få ut det mesta av GroupTalk tjänsterna.

Oavsett om du är nybörjare eller vill fördjupa din kunskap, kommer våra instruktionsvideor att guida dig steg för steg i hur du maximerar användningen av GroupTalks kraftfulla plattform för smidig gruppkommunikation. Lär dig bästa praxis, tips och tricks från experterna och börja dra fördel av ökad produktivitet och bättre samarbete som GroupTalk erbjuder.

GroupTalk app

Vår mobilapp är tillgänglig för smartphones och surfplattor med Android version 5.0 och iOS 12 och senare.

GroupTalk funktionerna som är tillgängliga för användaren styrs av webbadministratören. Därför kan olika användare ha tillgång till olika funktioner och på motsvarande sätt kan knapparna som syns i GroupTalk appen ändras. Följande knappar kan läggas till / tas bort:

 • Välj Grupp (Select Group)
 • Skanna Grupp (Scan Group)
 • Telefonbok (Phone Book)
 • Inställningar (Settings)
 • Gå Offline (Go Offline)
 • Överfallslarm (Emergency)
 • Kö (Queue)
 • Nätverksnamn / Anropsnamn (Call Sign)
 • Status (User Status)

Ladda ner mobil applikationshandbok här

Exempel på användargränssnittet för GroupTalk appen​

GroupTalk funktioner överfallslarm personlarm person larm status Push to Talk

Hårdvara för Push to Talk

För att få bästa användarupplevelse från GroupTalk tjänsten rekommenderas att du använder lämplig PTT hårdvara.

Använd din egen smartphone

Allt fler organisationer tillhandahåller smartphones till sina anställda. Att använda dessa smartphones för flera arbetsuppgifter är ofta ett enkelt beslut för att öka effektiviteten kostnadseffektivt.

För att få den bästa användarupplevelsen av GroupTalk på din smartphone eller surfplatta rekommenderas det att du kompletterar med en Bluetooth PTT knapp eller en Bluetooth mikrofon. Fördelen är att du kan ha telefonen i fickan och använda tillbehöret för att aktivera PTT i appen.

Bluetooth PTT knapp SKU 502, 509 & 508
Den mest kostnadseffektiva lösningen är att använda ditt befintliga Bluetooth eller trådbundna headset i kombination med en Bluetooth PTT knapp.

 

Klicka här för att se vår video på en Bluetooth Multi PTT Button SKU 508. Den har knappar för PTT, överfallslarm och funktions knapp som kan konfigureras till Upprepa senaste meddelandet, Kö, Tyst läge eller någon annan funktion som önskas.

Blåtands Push to Talk knapp / överfallslarm knapp / person larm knapp

Blåtands Push to Talk knapp / överfallslarm knapp / person larm knapp

Blåtands multi Push to Talk knapp / överfallslarm knapp / person larm knapp

  

PTT headset SKU 510+515 & 530
Det finns headset med en dedikerad PTT knapp och en dedikerad medieknapp för telefonsamtal. Vissa headset har till och med bytbara öronstycken beroende på om du föredrar akustisk luftrör, G-hook eller in-ear.

 

 

 

Klicka här för att se vår video på ett USB-C PTT headset SKU 530 för Android telefoner.

PTT Push to Talk Headset

USB-C headset för push to talk

 

Bluetooth RSM SKU 547
Vissa användare föredrar den traditionella högtalarmikrofonen (Remote Speaker Microphone) för Push to Talk. Sådana RSM produkter är nu tillgängliga med Bluetooth och kan kopplas ihop med din smartphone. 

Den har knappar för PTT, överfallslarm och funktions knapp som kan konfigureras till Upprepa senaste meddelandet, Kö, Tyst läge eller någon annan funktion som önskas. Klicka här för att se vår video på en Bluetooth RSM SKU 547.

Bluetooth RSM med QR kod SKU 550 
För att förenkla och förbättra parningsprocessen har vi på GroupTalk utvecklat en funktion i GroupTalk appen som gör det möjligt för dig och dina kollegor att använda QR-koder för att para blåtands PTT tillbehör.

Handhavandet är enkelt:
Gå online i GroupTalk, skanna snabbt och enkelt QR-koden på Push to Talk tillbehöret med hjälp av telefonens kamera eller scanner, klart! 

Den har knappar för PTT, överfallslarm och funktions knapp som kan konfigureras till Upprepa senaste meddelandet, Kö, Tyst läge eller någon annan funktion som önskas. Klicka här för att se vår video på en Bluetooth RSM med QR kod SKU 550.

 

Bluetooth Remote Speaker Microphone för PTT

 

 

 

Bluetooth Remote Speaker Microphone för PTT med QR kods parning

  
Bluetooth headset med mikrofon SKU 546 & 565
Diskret och elegant headset med PTT och telefonfunktion / funktionsknapp. Support för Android och iOS. 3,5 mm uttag för hörlurar.

ptt bluetooth headset

blåtands knapp med mikrofon och push to talk

Utbudet av PTT tillbehör ökar hela tiden på marknaden och vissa

modeller fungerar bättre med GroupTalk än andra. Om det finns en viss modell som du är intresserad av att använda, är det en bra idé att stämma av med GroupTalk om den modellen har testats och vad erfarenheterna är.

PC Dispatch

GroupTalk PC Dispatch används i lednings och larmcentraler. För att få bästa användarupplevelse rekommenderas att PC eller Mac datorerna förses med en USB bordsmikrofon med PTT eller en USB fotpedal för PTT.

Bordsmikrofon med PTT SKU 714
GroupTalk PC Dispatch kan dra nytta av en stationär mikrofon med inbyggd högtalare och dedikerad PTT knapp, volymkontroll, anslutning för headset. Mikrofonen ansluts till datorn via USB.

Kolla på videon för att lära dig hur du använder en USB bordsmikrofon med GroupTalk PC dispatch. 

Bordsmikrofon för GroupTalk PC Dispatch med PTT knapp
  

Fotpedal för PTT SKU 716
Vissa användare är mycket upptagna med att använda sina händer på datorns tangentbord och mus, när de arbetar i olika applikationer och föredrar att kontrollera PTT med hjälp av en fotpedal som ansluts till datorn via USB.

usb fotpedal för PTT
  

USB PTT knapp SKU 715, 723, 724 & 725
Robust PTT knapp för PC Dispatch användare som ansluts till datorn via USB. Modellen har 1-4 knappar för att effektivisera kommunikationen i fler PTT grupper. 

usb ptt knapp till PC Dispatch

Dedikerade PTT enheter

GroupTalk radior som GT13, GT23 och GT24 är komradio liknande enheter, men med ytterligare funktioner.

Vi har också en dedikerad Push to Talk Smartphone GT31 SKU 310 med knapp för personlarm. 

För GroupTalk användare som kommunicerar mycket kan det vara bra att komplettera med en dedikerad Push to Talk enhet.

GroupTalk användare kan ha en blandning av smartphones (Android och iOS), dedikerade PTT enheter och PC Dispatch.

  

PTT enheter har vanligtvis dedikerade fysiska knappar för PTT, personlarm, kö till PC Dispatch, kanalval, osv. Vilket gör samarbetet mycket effektivt. Dessutom är dessa enheter vanligtvis lite mer robusta för utomhusbruk och har ett batteri med hög kapacitet.

Utöver funktionaliteten för en GroupTalk radio har den här typen av enheten en touch skärm och låter dig köra Android appar. Enheten kan även användas för telefonsamtal.

         GroupTalk smartphones / radio för push to talk kommunikation    
  

Dedikerade PTT enheter kan förses med tillbehör:

Bordsladdare SKU 231 & 241Monofon SKU 180PTT headset SKU 181
Bordsladdare för GroupTalk radio GT23Remote Speaker Microphone för PTTPTT headset för Push to Talk

Det finns ett ökande antal PoC-radio / telefoner / smartphones tillgängliga på marknaden och vissa modeller fungerar bättre med GroupTalk än andra.

Om det finns en viss modell som du är intresserad av att använda, är det en bra idé att stämma av med GroupTalk om den modellen har testats och vad erfarenheterna är.

GroupTalk fordonsradio GT61 SKU 808
För vissa branscher är fasta fordonsmonterade enheter att föredra, exempelvis komradio för lastbil och buss. GroupTalk erbjuder två olika konfigurationer med utmärkt ljudkvalite och täckning.

Komradio lastbil med Remote Speaker Microphone och överfallslarm personlarm

Provisioner

GroupTalk Provisioner applikationen är tillgänglig för PC och Mac och kan användas för att effektivt hantera GroupTalk appen på Android enheter, inklusive appinstallation, automatiska programvaruuppdateringar, appinställningar och användarkonto på enheterna.
Provisioneringen kan göras via en USB anslutning till enheten från en dator eller på distans genom luften (OTA). Detta är ett kraftfullt verktyg för adminanvändare.

GroupTalk Provisioner men inställningar och uppdateringar av GroupTalk PTT enheter

Radiobrygga

Interoperabilitet mellan ditt tvåvägsradiosystem och GroupTalk. Kunder som har ett komradiosystem kan använda en radiobrygga för att smidigt tillåta kommunikation mellan komradio och GroupTalk användare på smartphones och PC Dispatch.

 

Många företag har investerat i komradiosystem under årens lopp och är nu intresserade av att kostnadseffektivt utvidga täckningen för PTT kommunikationen genom att komplettera med mobiler.

Andra scenarier kan vara att delar av operationen sker på platser med liten eller ingen täckning av mobil eller Wi-Fi nätverk, till exempel offshore operationer, tunnelarbete etc.