Om oss

GroupTalk har som uppgift att erbjuda marknadsledande realtidsgruppssamarbete och säkerhetstjänster till företagskunder för att öka effektiviteten och säkerheten för deras mobila arbetare.

GroupTalk har sina rötter i Fjord Network AB, ett företag som grundades 2001 och erbjuder nätcentriska telefontjänster till de nordiska länderna. 2006 implementerades den första kommersiella Push-To-Talk-tjänsten, med Scandinavian Airlines som kund.

GroupTalk-varumärket har använts sedan 2009.

På den tiden var mobilnätverk (ursprungligen EDGE och senare 3G) en tekniks utmaning och Windows Mobile-smartphones var för omogna för realtids samarbete. Vårt huvudfokus på den tiden var att se till att ett begränsat antal kunder fick bästa möjliga service och användarupplevelse utifrån de få tillgängliga modeller av smartphones i marknaden och mobilnätverkens begränsningar.

Under de följande åren har Android och iOS utvecklats och mognat, prestandan på smartphones förbättrades markant och 4G mobilnät rullats ut med högre hastighet och bättre täckning.

Samtidigt arbetade GroupTalk-teknikgruppen hårt på att utveckla Android- och iOS-apparna, webbaserad PC Dispatch, molnbaserad PTT-tjänstinfrastruktur och webbaserad admin. I kombination med dialinsupport till PTT-grupper från mobilnätet och integration med komradiosystem via IP.

Redan 2014 nådde GroupTalk en ny milstolpe. Efter en lång period med testning och utveckling tecknade vi ett kontrakt med det ledande säkerhetsföretaget i Europa, som nu använder tjänsten i flera länder.

Vår erfarenhet från luftfarts- och säkerhetsindustrin i kombination med utvecklingen inom mobilbranschen öppnade för ett bredare affärskritiskt tjänsteerbjudande från GroupTalk.

Du hittar nu GroupTalk-kunder i många affärsvertikaler som uppskattar användarvänligheten, kvaliteten och flexibiliteten i tjänsteerbjudandet.

GroupTalk har en beprövad historik med att tillhandahåller högkvalitativa företagstjänster som kan mätas mot alla komradio- eller PoC-lösningar på marknaden.

I en värld där alla har en smartphone och digitalisering är en framgångsfaktor för alla företag är det (i de flesta fall) vettigt att lägga till en ny app/tjänst i din smartphone istället för att investera i en ny komradio.

Det nära samarbetet mellan GroupTalk och våra kunder på den nordiska marknaden har resulterat i en tjänst som även uppfyller förväntningarna från europeiska kunder och ger oss en konkurrensfördel.

GroupTalk är ett privatägt företag baserat i Stockholm, Sverige.

GroupTalk har två dotterbolag, GroupTalk NUF (Norskregistrert Utenlandsk Foretak) som grundades i Norge 2016 och GroupTalk Sweden Hardware AB från 2019.

Vi har ett professionellt utvecklings- och supportteam i Uppsala. Teamet utvecklar ständigt GroupTalk-tjänsterna och arbetar med kundintegrationsprojekt.

GroupTalk har ett säljkontor i Oslo, Norge och arbetar därutöver med utvalda internationella säljpartners.

GroupTalk is a member of SäkerhetsBranschen and SKEF. Company credit worthiness.

GroupTalk är medlem i  SäkerhetsBranschen, en förening som samlar aktörer inom säkerhetsbranschen för att initiera, visualisera, skapa åsikter och driva värdeskapande säkerhetsfrågor i ett forum för ett säkrare och tryggare Sverige. Föreningens övergripande uppgift är att arbeta för att medlemmarna tillhandahåller tjänster av god kvalitet med hög kunskap och agerar ansvarsfullt.

Medlem i SäkerhetsBranschen

GroupTalk är medlem i SKEF - ”Sveriges Kommunikationselektronik Företagare Förening” som är en svensk branschförening för detaljhandlare och leverantörer som syftar till professionella användare av trådlös kommunikation.

Medlem i SKEF

GroupTalk är ett privatägt företag med god ekonomi och långsiktighet. Vi har varit i Push to Talk branschen sedan 2006 och har många fina företagskunder som uppskattar våra tjänster. Verksamheten växer i god takt med kundnöjdhet och lönsamhet som vår högsta prioritet.

Ungefär tre procent av alla företag har högsta betyget i Bisnodes kreditvärderingsmodell AAA. Det högsta betyget AAA delas endast ut till aktiebolag och för att nå dit krävs att bolaget funnits i tio år och att omsättningen är över två miljoner kronor. Dessutom ska nyckeltalen ligga över branschsnittet.  

Bisnode AAA kreditvärdighet

Kontakt Sverige

Kontakt Norge