Kvinna med headset

POC - Push To Talk Over Cellular

G6 global

Framtidens Push to Talk kommunikation

Andrew J Clark 
Managing Director 
G6 Global

Introduktion

Om du är en professionell användare av traditionell "push to talk" tvåvägsradiokommunikation kommer detta i grunden att förändra hur du ser på användningen av dina radioapparater. Som företag har G6 Global levererat professionella radiolösningar till användare för vilka kommunikation är uppdragskritisk sedan 1999. En av de första frågorna jag alltid får när jag diskuterar kunders krav är "Vilken räckvidd kan jag förvänta mig av mina radioapparater?"

Detta är en giltig fråga, och mycket viktig för dem om de ska bestämma sig för om radio är rätt lösning för deras behov.

Tyvärr är svaret ofta mindre än kortfattat. Du ser att radiotäckningen styrs av ett antal faktorer; frekvens, plats, geografi, topologi, antenntyp, antennhöjd, väder, terräng, radiotyp, lokal störning………..och listan fortsätter.

Att förklara detta för en kund har alltid känts otillfredsställande för mig. Det känns nästan undvikande, som att jag inte kan ge dem ett definitivt svar eftersom det finns för många variabler, men det är precis poängen: jag kan inte ge dem ett definitivt svar eftersom det finns för många variabler.

Under vissa omständigheter kan vi uppnå enastående täckning, långt utöver vad vi vanligtvis förväntar oss, i andra kan vi kämpa för att uppnå det absoluta minimum.

Och användarkraven kan vara så olika. Våra användare arbetar huvudsakligen inom säkerhetscommunityt och kraven kan vara ganska stränga, vilket kräver en blandning av flexibel täckning, samtidigt som de håller en låg profil. Men i branschen som helhet är kundernas behov enormt olika och att möta dem alla kan vara en utmaning.

Så hur kan vi möta dessa ständigt föränderliga behov för att ge kunderna bästa möjliga upplevelse och täckning för deras "push to talk" krav?

"Can i help you?"Enhet för sista utväg.....
Om du har läst så här långt så förstår du redan de frustrationer som kan uppstå när ditt radionät inte levererar det du vill ha det till. Tänk på följande frågor:

1. Kämpar du med täckningen av ditt komradiosystem; kan det vara bättre?
2. Täcker du ett stort geografiskt område men din komradio fungerar bara på vissa platser?
3. Vill du använda din komradio i områden där det för närvarande inte finns någon täckning?
4. Har du komradio på plats som inte når alla områden?
5. Vad använder du om komradio inte fungerar?

Oavsett hur du svarar på de fyra första frågorna, kommer svaret på fråga 5 nästan säkert att vara detsamma för alla………..du använder telefonen.

Jag hade nyligen anledning att kontakta företaget som ansvarar för sophämtning på våra kontor. Vi hade inte haft besök på ett par veckor och jag ville veta när den dagen lastbilen skulle komma för att tömma soporna. Damen i telefonen bad mig vänta och sa att hon skulle kontakta föraren av lastbilen som ansvarade för vårt område.

Efter några sekunder var hon tillbaka och försäkrade mig om att han skulle vara med oss ​​den morgonen. Jag frågade henne hur hon hade kontaktat honom; hade de ett radionät eller hade hon använt telefonen? Hon sa till mig att "ja" de hade verkligen ett radionätverk, men det fungerade inte så bra, så när det inte gjorde det använde hon telefonen.

I en liknande upplevelse gav vi nyligen kommunikationsstöd till en grupp utländska studenter som tränades i fysisk övervakning. Av olika anledningar var radiotäckningen i träningsområdet problematisk, så vad var det första de gjorde…..ja, alla tog fram sina telefoner och började använda WhatsApp för att kommunicera!"Where did he go?"Status quo

Så varför är telefonen alltid kommunikationens enhet som sista utväg? Om det är den vi vänder oss till när inget annat fungerar som det ska, skulle det säkert innebära att det är det mest pålitliga kommunikationsmedlet, det vi alltid kan vara ganska säkra på kommer att fungera när andra metoder misslyckas.

Eftersom detta är fallet, varför lyfter vi inte detta till vårt primära kommunikationsmedel och kommer igenom oftare?
Svaret på denna fråga är till stor del ett av tradition och uppfattning. Vi använder våra radioapparater till en sak och våra telefoner till något annat, och det är så det är, men det är inte så det behöver vara.

"What happened?"

Vad ger vårt radionätverk oss:
• Den erbjuder ett "allt informerat" kommunikationsmedel; ett tryck och du kan prata med en grupp människor samtidigt
• Det är säkert så länge som rätt protokoll anropas när det tillhandahålls
• Det är kostnadseffektivt; när du har betalat för det är användningen i allmänhet gratis att sända, dvs du betalar inte varje gång du trycker på PTT knappen på radion
• Det är privat, ingen annan kan störa ditt privata radionätverk
• Den täcker ett specifikt geografiskt verksamhetsområde
• Det finns ett bra urval av både radiohårdvara och tillhörande tillbehör som är specifika för dina operativa behov

Problemet är att radionätverk kräver skicklighet för att införa och, av ett antal skäl, inklusive kostnads- och licensbegränsningar, erbjuder vanligtvis endast begränsad geografisk täckning.

Så tillbaka till vår gamla goda kommunikationsenhet som sista utväg…….mobiltelefonen. Om vi ​​kunde uppnå all funktionalitet med vår telefon som vi för närvarande får från vårt radionätverk skulle det inte vara vettigt att använda det istället; det är förresten en retorisk fråga, för svaret måste säkert vara "ja"!

Så vad är alternativet

För flera år sedan började företag i Storbritannien flirta med det som är allmänt känt som "Push to Talk over Cellular" som vi kommer att kalla PTToC. Detta innebar att installera hårdvara inom mobiltelefonleverantörens kärnnät och använda datatjänsten för att tillhandahålla PTT-kapaciteten. Detta var dyrt för leverantörerna och därför också dyrt för slutanvändarna, och prestandan var inte särskilt imponerande.

Snabbspola flera år framåt och vi har nu en mycket mer utvecklad och mogen marknad vad gäller IP-tjänster (Internet Protocol), vilket gör den här typen av tjänster mycket mer lönsamma.

Högklassiga, supersnabba servrar och snabbare sammankoppling mellan dem gör nu Push To Talk over Cellular till ett verkligt gångbart alternativ.

Och det fina är att saker bara kommer att bli bättre. Med utvecklingen av LTE-nätverk kommer mobiltelefonnäten att bli snabbare, bredare och mer tillförlitliga. Operatörer utökar också tillgängligheten för offentligt wifi, en annan nyckelkomponent till framgången för denna teknik.

Så vilka funktioner och funktionalitet kan vi förvänta oss av en PTToC-tjänst:
• Gruppsamtal, möjligheten att ringa flera användare med en enda PTT-operation
• Hög bärarkvalitet från slut till ände som standard
• Individuella samtal, privata PTT samtal mellan individer
• Låg total ägandekostnad med prisvärda löpande månadsabonnemang
• Global täckning; bokstavligen har du nu ditt eget radionätverk var du än har tillgång till 3G eller Wifi
• GPS spårning av alla enheter
• Nödsamtal kopplade direkt till en datorbaserad radiokontroll
• Radio Dispatcher tillgänglig från alla internetanslutna datorer gör att du kan spåra och prata med grupper och individer

Denna lista över tjänster är faktiskt mer omfattande än den som tillhandahålls av vårt traditionella radionät.

Men den verkliga vinnaren är täckningen, för nu är våra geografiska band borta. Var vi än har 3G eller bättre mobiltäckning, eller var vi än har Wifi-täckning, har vi nu vårt nätverk. Visst, det kommer fortfarande inte att ge oss 100% täckning överallt där vi vill ha det, men det gör inte vårt radionät heller. Men som vi redan har identifierat kommer detta bara att förbättras. Mobiltelefontäckningen kommer bara att bli bredare och snabbare, och det betyder att utbudet av vår PTToC-täckning kommer att följa med de.SmileyAtt ändra våra vanor

Så hur tar vi upp frågorna om uppfattning och övertygar radioanvändare att överväga ett alternativ?

Detta borde inte vara för svårt, eftersom verkligheten är att de flesta radioanvändare inte vet och bryr sig inte om hur deras meddelande kommer från A till B, så länge det kommer dit. Så vitt de vet kan den redan använda mobiltelefonnätet eller studsa av en satellit. Och det är hela poängen; för slutanvändaren borde det inte göra någon skillnad, så länge det fungerar tillförlitligt och inom alla områden som de vill att det ska fungera inom.

G6 inser att framtiden för radiokommunikation kommer att behöva omfatta PTToC, och G6 har samarbetat med GroupTalk som framgångsrikt har tillhandahållit Push To Talk over Cellular tjänster i företagsklass sedan 2006.

Tjänsten tillhandahåller följande funktioner:
• Gruppsamtal
• Privatsamtal
• Nödlarm
• GPS-spårning
• Webbläsarbas avsändare
• Kryptering av operatörsklass från slut till slut
• Helt redundant infrastruktur

Smartphone appen är helt testad och distribuerad på både iOS och Android operativsystem, och GroupTalk har fysiskt testat dussintals olika märken och modeller av handenheter för att bedöma deras kompatibilitet.

G6 har också samarbetat med leverantörer av både mycket robusta och ATEX godkända enheter, vilket gör att en totallösning kan användas i de tuffaste och mest krävande driftsmiljöer.

Typiska användare av denna tjänst kan vara:
• Skyddsteam
• Övervakningsoperatörer
• Hotell- och evenemangsteam
• Statiska säkerhetsvakter
• Säkerhetspatruller
• Nyckelhållnings- och larmmottagningscentraler
• Kraftverk
• Lokala myndigheter
• Stadioner & arenor

Denna lista är inte uttömmande och alternativen är otroligt flexibla. Vi kan tillhandahålla hårdvaran och tjänsten eller, om du föredrar att använda dina egna enheter, ladda ner appen så skickar vi dig ett aktiverings-SMS; du kan vara igång på några minuter.

Om du bara behöver använda tjänsten under en kort tid kan du hyra den dag för dag eller vecka, vilket innebär att du kan skräddarsy din användning efter dina specifika operativa krav.

Som en avskedstanke säger jag inte att den här tekniken kommer att ersätta traditionella radiotjänster, men den måste verkligen tas på allvar. Du behöver bara titta på "vägkartorna" för många av de ledande radiotillverkarna för att se att designen av telefoner tenderar mer mot utseendet på en robust smartphone än en traditionell bärbar radio. Många tillverkare planerar också att inkludera SIM-kort i framtida modeller, och det berättar sin egen historia.