GroupTalk Push to Talk app med Apples iOS 17 release

GroupTalk för iOS 17 med Apples nya PTT ramverk

sep 14, 2023

Se videon på det nya PTT ramverket för iOS 17 här!

En annorlunda användarupplevelse på iPhone och iPad!

iOS 17 och iPadOS 17 kommer att släppas den 18 september 2023.

Den nya iOS versionen kommer att påverka GroupTalk användare med iPhone eller iPad. Läs vidare!

iOS 17 inkluderar ett nytt Push to Talk (PTT) ramverk som krävs för att användas av utvecklare av PTT appar. Ramverket gör det möjligt för en grupp individer att kommunicera omedelbart med en knapptryckning på ett standardiserat sätt definierat av Apple.

Ramverket är strömsnålt, användarvänligt och fokuserat på integritet. Det hanterar push-meddelanden och händelser som när ljudöverföring börjar eller slutar samt när en person går Online / Offline. Det är ett krav från Apple att alla PTT appar på iOS 17 använder detta ramverk. GroupTalk stödjer iPhone 15 / iPhone 15 Plus / iPhone 15 Pro och äldre iOS modeller.

Det är glädjande nyheter att Apple har släppt detta nya ramverk, det talar om för oss att Apple vill stödja Push to Talk användare på iOS.

Ramverket tillhandahåller en Apple Push Notifikation så att systemet kan väcka en PTT app i bakgrunden (utan att PTT appen är synlig på skärmen och även när iOS enheten är låst) för att hantera inkommande ljud under pågående session.

En iPhone användare kommer att se en ny ikon i den Dymaic Island eller i Statusfältet högst upp på skärmen. Ikonen indikerar att det nya PTT ramverket används och ikonen är en genväg till GroupTalk appen. Observera att på iPhones utan Dynamic Island finns det ingen plats i Statusfältet att alltid visa PTT ikonen, så den kommer att ersättas med en blå ikon som visar tiden. Om du trycker på ikonen med klockan kommer du till GroupTalk och en Tala / PTT knapp.

En fördel med ramverket är att när du tar emot ett inkommande meddelande kan du svara från en PTT knapp på låsskärmen på din iOS enhet.

Dessutom tillåter det nya PTT ramverket i kombination med GroupTalk att du fortsätter använda bluetooth PTT knappar, bluetooth Remote Speaker Microphones (RSM) och bluetooth hörlurar för Push to Talk.

Observera att start- och sluttonerna för ljudöverföringar kontrolleras av Apple och du måste ställa in volymen för dessa toner i appen genom att först trycka på PTT knappen och sedan justera volymen med volymknapparna på telefonen (tidigare styrdes dessa volymer av en inställning i GroupTalk appen). Detta visas på ett tydligt sätt i videon nedan. 

iOS 17 med det nya PTT ramverket kan användas på: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone SE, (2nd generation or later).

Titta på videon nedan för att se hur det nya PTT ramverket fungerar i verkligheten med GroupTalk.