En blåtands Push to Talk knapp

Push to Talk eller Personlarm från en knapp

jun 4, 2024

Klicka här för att se videon Vill du veta mer om PTT knappen? Vänligen kontakta oss här

Vårt nya Push to Talk tillbehör med IP67 certifiering

GroupTalk möjliggör att du och dina kollegor kan kommunicera obehindrat med varandra oavsett var ni befinner er med Push to Talk (PTT) eller skicka personliga larm vid incidenter.

För att uppnå den bästa möjliga användarupplevelsen av GroupTalk tjänsten från din telefon, rekommenderar vi ett PTT tillbehör. Vi lanserar nu vår nya Bluetooth Push to Talk knapp som är IP67-certifierad som möjliggör ett mer effektivt och säkert arbetsflöde, där du och dina kollegor kan använda GroupTalk funktioner som Push to Talk eller Personlarm direkt från tillbehöret. Du kan välja vilken GroupTalk funktion du vill använda på PTT knappen i GroupTalk appen > Inställningar.

Gruppkommunikation med PTT möjliggör snabb och tillförlitlig kommunikation i realtid mellan två eller fler individer. Med ett knapptryck kan GroupTalk användare omedelbart tala i PTT gruppen och förmedla information. Detta sparar värdefull tid och underlättar effektiv informationsutbyte.

För att öka personalsäkerheten kan överfallslarm / personlarm användas, inklusive larm för ensamarbetare. Larmkonfigurationen hanteras centralt i webbadmin och skickas ut till användarens telefon. Olika säkerhetsfunktioner kan aktiveras när ett personlarm utlöses, såsom att skicka SMS, automatisk full-duplex-kommunikation, eller IP-baserad avlyssning, realtidspositionering och personlarm till kollegors telefoner med GroupTalk appen samt på PC Dispatcher vid larmcentralen.

Personlarm kan konfigureras att förbli aktiva tills de återställs av en behörig användare. I detta fall rapporterar användarens telefon kontinuerligt sin position för att en PC Dispatcher vid larmcentralen ska kunna spåra enhetens realtidsposition. Personlarm kan också visas i kollegors GroupTalk app.

Kolla på videon nedan för att se hela setupen och hur knappen fungerar i verkligheten!

Knapp:

  • PTT knapp: Tryck och håll för att tala, släpp sedan.

Eller:

  • Överfallslarm / Personlarm: Tryck och håll knappen i 3 sekunder för att aktivera ett larm, detta skickas till mobilanvändare och PC dispatchers.

Användning av Bluetooth PTT knapp med headset:

Bluetooth PTT knappen kan användas i kombination med trådbundna (3,5 mm / USB-C) eller bluetooth-headset (t.ex. Airpods).

När du använder ett trådbundet headset kommer knappen på headsetsladden att användas för att kontrollera telefonsamtal (medieknapp) och bluetooth-knappen kommer att användas för att kontrollera PTT funktionaliteten i GroupTalk.

På Android-telefoner finns en inställning i GroupTalk för » “Prioritera telefonsamtal”.

Om alternativet “Prioritera telefonsamtal” är valt kommer GroupTalk talmeddelandet att tystas om användaren är i ett telefonsamtal.

Om alternativet “Prioritera telefonsamtal” INTE är valt kommer GroupTalk-talmeddelandet att bryta in i telefonsamtalet, vilket vanligtvis är mycket praktiskt. Endast personen med GroupTalk-appen kommer att höra det inkommande talmeddelandet, och inte personen i telefonsamtalet.

På iPhone stöds inte alternativet att bryta in i ett telefonsamtal och GroupTalk kommer alltid att tystas om användaren är i ett telefonsamtal.

Batteribyte:

PTT knappen använder ett CR2032-batteri, uppskattad livslängd 8-12 månader. Lossa de fyra Phillips-skruvarna på baksidan av enheten med en Phillips-drivare 00x50. Skjut ut batteriet och byt ut det.

Notera: Se till att återvinna batteriet.