ATEX Remote Speaker Microphone med ATEX case Zone 1 och iPhone med GroupTalk

Är användningen av en iPhone i explosiv miljö möjlig?

feb 7, 2023

Olja- och gas, gruvor, läkemedel- och livsmedelsindustrin m.fl har en sak gemensamt, explosionsfarliga miljöer.

En explosionsfarlig miljö kan utgöras av explosiv gas, vätska eller damm. Olika raffinaderier och industrier måste därför arbeta med ATEX (Atmosphére Explosible) klassad elektronisk utrustning som inte alstrar gnistor eller statisk elektricitet vilket kan leda till en explosion. 

Med ett explosionssäkert mobilskal för ATEX Zone 1 kan du nu använda din smartphone med GroupTalk appen inom explosionsfarliga miljöer utan att behöva använda gammal walkie talkie utrustning eller dyra komradio system. Genom användningen av GroupTalk kan du tala i en eller flera grupper med ett obegränsat antal användare och arbeta effektivare och säkrare med realtids gruppkommunikation från din smartphone.

Iphone i en ATEX klassad arbetsmiljö

På GroupTalk har vi erfarenhet av att tillhandahålla vår samarbetslösning till företag som använder ATEX utrustning. Genom att samarbeta med världsledande leverantörer av ATEX certifierade mobiltelefoner och tillbehör kan vi hjälpa dessa företag att dra nytta av en modern lösning i en digitaliserad värld, utan att kompromissa på säkerheten.

Med en enkel knapptryckning har användare av GroupTalk tjänsten tillgång till gruppkommunikation i realtid i PTT grupper med obegränsad geografisk täckning och kristallklar röstkommunikation. GroupTalk användare har möjlighet att använda funktioner såsom överfallslarm / personlarm, användarstatus, privatsamtal, text meddelanden, kö, PC dispatch och GPS positionering i realtid.

Förbättra informationsflödet och säkerheten i farliga områden med ATEX enheter tillsammans med GroupTalk.

Videon nedan visar GroupTalk som används med en iPhone 13 med Xciel XCZ1-fodralet (kompatibel med farliga standarder: ATEX & IECEx Certified Zone 1 Group A, B, C, D II2 G Ex db IIc T5 GB Ta - 20°C till +45 °C) och en ECOM bluetooth RSM-Ex 01 för ATEX Zon I och II. Se videon för att upptäcka möjligheterna med de senaste ATEX produkterna för effektiv gruppkommunikation!